EU-vaaleissa äänestäminen on helppoa: voit äänestää ketä tahansa ehdokasta!

Ennakkoäänestys Suomessa 29.5.–4.6.
Varsinainen vaalipäivä 9.6.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Vaalipäivänä voit äänestää vain siinä äänestyspaikassa,
joka on mainittu äänioikeusilmoituksessa. Mukaan tarvitset vain henkkarit.

Äänioikeus on jokaisella Suomen kansalaisella ja Suomessa asuvalla Euroopan unionin jäsenvaltion kansalaisella,
joka on täyttänyt 18 vuotta viimeistään 9.6.2024.

Äänestetään lisää nuoria Euroopan parlamenttiin!

Julia Sangervo, 211

Julia Sangervo, 211

30, Tampere, psykologi (PsM), yrittäjä, varakansanedustaja, aluevaltuustoryhmän varapuheenjohtaja

Olen ehdolla vilpittömästä rakkaudesta Eurooppaa kohtaan sekä uskosta siihen, että vielä ei ole liian myöhäistä. Käsissämme ovat viimeiset hetket muuttaa maailman suunta, jotta voimme saavuttaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän tulevaisuuden.
Unna Eteläinen, 195

Unna Eteläinen, 195

18, Rovaniemi, opiskelija

Euroopan parlamentti päättää asioista, joiden kanssa minun sukupolveni tulee elämään pisimpään. Olen ehdolla, jotta myös me olisimme edustettuna parlamentissa. Haluan edistää edistysmielistä ja tulevaisuuteen katsovaa politiikkaa ja huolehtia, että perimme Euroopan nykyisiltä päättäjiltä paremmassa kunnossa kuin he aikanaan. Siihen työhön tarvitsemme myös nuoria edustajia.
Miro Ilvonen, 200

Miro Ilvonen, 200

27, Helsinki, opiskelija & Vihreiden nuorten puheenjohtaja

Köyhyys, ympäristön tuhoutuminen tai epätasa-arvo eivät ole “luonnollisia” asioita, vaan poliittisia valintoja. Minusta saat mepin, joka taistelee ihmisoikeuksien toteutumisen puolesta, tekee kaikkensa ilmaston kuumenemisen ja luontokadon pysäyttämiseksi sekä vahvistaa eurooppalaista demokratiaa ja oikeusvaltiota.

Peppi Seppälä, 212

Peppi Seppälä, 212

31, Espoo, Energia-asiantuntija, kaupunginvaltuutettu

Haluan edistää EU:ta joka tukee yhdenmukaisesti kaikkea fossiilitonta energiantuotantoa. Muita teemojani ovat kestävä metsien käyttö ja reilu maatalous. Vihreisiin minut on tuonut luonnon ympäristön suojeleminen. Olen kasvanut metsän keskellä, ja minulle tärkeintä politiikkaa on aina ollut ilmastokriisin torjunta.