Oletko kiinnostunut vihreämmän tulevaisuuden rakentamisesta? Haluatko oppia vaikuttamisesta kaupunkitasolta kansainväliseen politiikkaan asti? Etsitkö yhteisöä, jonka kanssa kasvaa vaikuttajana?

Vihreiden nuorten pääkaupunkiseudun yhdistykset järjestävät Vihreän politiikan ABC-kurssin keväällä 2022. ABC-kurssi on tarkoitettu juuri sinun kaltaisillesi nuorille, joilla on ennen kaikkea innostusta oppia politiikasta ja vaikuttamisesta. Aiempaa kokemusta tai Vihreiden nuorten jäsenyyttä ei tarvitse olla, vaan kurssilta saat hyvät eväät vaikuttamiseen niin paikallisesti kuin Suomen tai jopa kansainvälisellä tasolla. Kevään kestävä kurssi tarjoaa sinulle niin tietoa, taitoa kuin turvallisen tukiverkon löytää juuri oma tapasi vaikuttaa sinulle tärkeisiin asioihin. Maailma muuttuu vain, kun sitä muutetaan. Tule siis mukaan!

Kurssille valitaan 25 nuorta eri taustoista, ja kannustammekin nuoria eri sukupuolista, opintotaustoista, kulttuuritaustoista ja vähemmistöryhmistä hakemaan mukaan. Painotamme kurssilaisten valinnoissa erityisesti motivaatiota, joten osoitathan hakemuksessasi selvästi, miksi haluat mukaan ja miksi juuri sinut tulisi valita kurssille.

Kurssin alustava ohjelma:

Perjantai 11.2 iltapäivä – lauantai 12.2 iltapäivä
Tervetuloa kurssille!
Ensimmäisellä kurssikerralla tutustutaan toisiimme sekä Vihreiden nuorten paikallistoimintaan pääkaupunkiseudulla. Keskustellaan vihreästä politiikasta ja arvoista, ja esittelemme eri tapoja vaikuttaa näkyvästi.

Paikalla Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton toinen puheenjohtaja Jami, sekä pääkaupunkiseudun paikallisjärjestöjen puheenjohtajia.

Tiistai 22.2. klo 16-19
Valtakunnallisen tason vaikuttaminen
Toisella kurssikerralla opimme vaikuttamisesta koko Suomen tasolla ja perehdymme eduskunnan toimintaan.

Torstai 10.3 klo 17-20
Vihreä kaupunki
Kolmannella kurssikerralla syvennymme vihreän kaupunki- ja kuntatason vaikuttamisen teemoihin. Miten vihreää kaupunkia rakennetaan? Miten maailman toimivin kaupunki, kaikille, oikeasti tehdään?

Torstai 31.3. klo 17-20 (etänä)
Opintomatkaan valmistautuminen
Neljännellä kurssikerralla kuulemme mepin työstä ja valmistaudumme yhdessä Brysselin matkaan.

Huhtikuu: 11-13.4
Brysselin opintomatka (jos koronatilanne sallii)

Toukokuu Perjantai 6.5 – Lauantai 7.5
Kurssin päätös
Viimeisellä kurssikerralla tapaamme ansioituneita vihreitä aktiiveja. Miten heidän vaikuttamisen polkunsa ovat rakentuneet, ja millainen rooli vihreillä nuorilla on siinä ollut?
Reflektoimme yhdessä kurssin antia ja suunnittelemme, miten jatkaa vaikuttajana. Juhlistamme yhdessä kurssin päätöstä ja kaikki kurssin suorittaneet saavat todistuksen.

Kurssikerrat pyritään järjestämään fyysisinä tilaisuuksina pääkaupunkiseudulla koronatilanteen salliessa, mutta seuraamme tilanteen kehitystä ja viranomaisten suosituksia tarkasti, ja varaudumme tarvittaessa järjestämään koko kurssin etäyhteyksin. Kurssi maksaa osallistujille 80€, joka sisältää ohjelman lisäksi koko viikonlopun kestävillä kurssikerroilla ruuat. Kurssimatka Brysseliin maksaa 120€. Sekä kurssimaksusta että matkan maksusta voi pyytää alennusta, maksujärjestelyä tai vapautusta, jotta kenenkään osallistuminen ei jää taloudellisesta tilanteesta kiinni.

Hae mukaan viimeistään 20.12 mennessä täällä!

Ilmoitamme tuloksista kaikille hakijoille viimeistään ke 22.12 mennessä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä kurssin vetäjään Saara Loukolaan: 0452113577/ saara.loukola@vihreatnuoret.fi